هزينه تحصيل و زندگي در ترکيه


هزينه هاي تحصيل


شما زماني که وارد دانشگاه هاي ترکيه مي شويد، چه در دانشگاه دولتي تحصيل کنيد و چه در دانشگاه هاي خصوصي، در هر صورت مؤظف به پرداخت شهريه هستيد.


عوامل متععدي از جمله زبان تحصيل، رشته و … در مبلغ شهريه دخيل هستند.


! نکته مهم: نوع ازمون ورودي تأثيري در مبلغ شهريه ندارد! شما چه با آزمون SAT يا YOS يا ACT يا هر روش ديگري وارد دانشگاه شويد شهريه ثابت مي باشد.


شهريه دانشگاه هاي دولتي با توجه به رشته تحصيلي  در مقطع کارشناسي از 1000 لير صورت سالانه شروع مي شود و تا سقف 47000 لير سالانه ادامه مي يابد و شهريه دانشگاه هاي خصوصي از حداقل 7000 دلار در سال شروع شده و تا سقف 25000 دلار در سال ادامه دارد.


در مقاطع کارشناسي ارشد و دکتري ميزان شهريه ها تا حد زيادي ارزان تر از مقطع کارشناسي ميباشند.


اين مبالغ به عنوان شهريه يک سال تحصيلي مي باشند و داوطلب مؤظف است در ابتداي هر سال تحصيلي آن را پرداخت کند.


البته در اکثر دانشگاه ها اين مبالغ در طي دو قسط و در ابتداي هر ترم دريافت ميشود. مبلغ شهريه ها از بدو ورود ثابت است و براي داوطلبان تا پايان تحصيل تغيير نميکند.


براي مثال داوطلبي با شهريه سالانه 7000 لير وارد دانشگاه ميشود، شهريه اين داوطلب تا پايان مدت تحصيل ثابت است و داوطلب مؤظف به پرداخت سالانه 7000 لير است.


در اين بين رشته هاي پزشکي، دندانپزشکي، مهندسي، داروسازي جزو گران قيمت ترين رشته ها هستند.


هزينه مسکن در ترکيه


اگر بخواهيم دو مقوله هزينه زندگي و کيفيت زندگي را همزمان با ساير کشورها مقايسه کنيم، ترکيه از لحاظ هر دو مقوله در وضعيت بهتري نسبت به خيلي از کشورهاي اروپايي دارد و در مقايسه ايران از وضعيت خيلي بهتري برخوردار است.


براي مثال شما با هزينه 2000 لير در ماه ک معادل 320 يورو ميباشد ميتوانيد زندگي با کيفيت B داشته باشيد که براي داشتن همين زندگي در يک کشور اروپايي بايد حداقل 600 يورو در ماه هزينه کنيد.


شهر آنکارا در بين کلان شهرهاي ترکيه جزو ازرانترين شهر ها دسته بندي ميشود و شهرهاي استانبول، ازمير، آنتاليا به ترتيب گرانترين شهرهاي ترکيه هستند.


عوامل متعددي در ميزان هزينه زندگي شما تأثير دارد که از جمله ميتوان به ميزان توريست پذيري شهر، وسعت و بزرگي و بافت عمده شهر اشاره کرد.


شهرهاي استانبول و ازمير به دليل بافت تجاري و توريستي خود داراي هزينه ها بالا ميباشند در حالي که شهر آنکارا به دليل برخوداري از بافت کارمندي – دانشجويي از هزينه هاي کمتر برخودار است.


اجاره خانه در کلان شهرها در محله هاي متوسط به بالا از مبلغ حداقل 800 لير در ماه شروع ميشود و در محله هاي لوکس تا 7000 لير ميرسد که البته مبله و يا خالي بودن خانه نيز در اين امر تأثير دارد.


که البته در اين بين دانشجويان به دليل دسترسي راحت تر به نقاط حمل و نقل به دانشگاه مجبور به تهيه محل زندگي در نزديکي مراکز شهر هستند که اين نقاط به دليل داشتن بافت قديمي تر از هزينه هاي اجاره کمتري برخودارند و دانشجويان بايد رنج اجاره 800 تا 2000 براي يک واحد در نظر داشته باشند.


در اين بين مبلغ اجاره 1-2 ماه به عنوان رهن از شما دريافت ميشود که در اخر به هنگام تحويل خانه و پس از بررسي خسارات احتمالي وارده از طرف شما، به شما بازگردانده ميشود.


هزينه قبوض براي يک نفر در صورت مصرف نرمال در ماه بدين صورت ميباشد: آب حداقل40 لير، برق حداقل 40 لير و گاز در ماه هاي گرم حدود 60 لير و در فصول سرد حداقل 200 لير، که در اين بين مجددا نوع شهر و محله کاملا در اين قضيه دخيل هستند.


خوابگاه


شهريه خوابگاه هاي دولتي نيز از حداقل 250 لير در ماه شروع ميشود که با توجه به خدمات و کيفيت خوابگاه و تعداد وعده هاي غذايي متفاوت هستند، البته در اين بين اين نکته را يادآور باشيم که براي خوابگاه هاي دولتي اولويت شهروندان ترکيه ميباشند.


خوابگاه هاي خصوصي نيز درکلان شهر هاي از حداقل مبلغ 700 لير ماهيانه شروع ميشوند و تا 1800 لير و حتي بيشتر تداوم دارند. البته در شهرهاي کوچکتر قيمت ها پايين تر ميباشند.


هزينه خوراک در ترکيه


اگر قصد تهيه مواد غذايي خود را از فروشگاه ها و بازارهاي ازاد داشته باشيد، در اين قسمت نيز نوع شهر و محله شما تا حدي در ميزان نرخ ها تأثير گذار است ولي فروشگاه هاي زنجيره اي که در کل ترکيه و در کل شهر شعبه دارند دارند قيمت ها نسبتا يکساني هستند.


تمامي شهرها داراي بازارهاي محلي هفتگي و روزانه هستند که در صورت خريد يکجاي مواد غذايي ميتوانيد از تخفيف هاي خوبي برخودار شويد.


فروشگاه هاي زنجيره اي نظير ?ok, A101,BIM, Migros و … داراي قيمت هاي مناسبتر و نسبتا يکسان در سطح کشور هستند.


قيمت يک سري از مواد غذايي به شرح زير ميباشد (نرخ ها براي روزي است که مقاله نگارش شده  احتمال تغيير در نرخ ها وجود دارد):


هر گالن آب 20 ليتري 10-17 لير
هر عدد نان اِکمِک 1-1.5 لير، هر بسته نان لواش 10-12 تاي 4.5-7 لير
هر کيلو گوشت قرمز 35-60 لير
هر کيلو گوشت مرغ 9-12 لير
هر کيلو برنج 7-12 لير
هر بسته ماکاروني 500 گرمي 1.5-3.5 لير
هر ليتر روغن سرخ کردني 6.5-8.5 لير
هر کيلو زيتون 12-40 لير
هر کيلو گوجه و سيب زميني و پياز 3-9 لير
هر بسته نسکافه تک نفره 0.4-1.5 لير
هر کيلو شکر 8-11 لير


هزينه حمل و نقل


هزينه هر مسير مترو، اتوبوس،ميني بوس در شهر هاي مختلف بين 2.5 تا 3.5 لير ميباشد که پس از دريافت کارت دانشجويي اين مبالغ براي دانشجويان تا 50 درصد ارزان تر ميشوند.


تاکسي ها نيز به صورت متري هستند و با کرايه شما با توجه به مسافت طي شده حساب ميشود.
در حالت کلي به دليل قيمت بالاي سوخت در ترکيه نسبت به ايران، اگر قيمت ها را تبديل به واحد ريال ايران بکنيم، هزنيه حمل و نقل در ترکيه نسبتا بيشتر از ايران ميباشد.


جهت دريافت مشاوره تخصصي با ما تماس بگيريد


 



 





مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شعرهای صلواتی خرید و فروش سیگار الکتریکی زد وان موزیک - دانلود آهنگ جدید روناس نقش Nathan عروسک گردشگری طلبه آرمانخواه